joi, 27 august 2009

contra,mereu contra

Lumea asta minunata are atatia locuitori.toti diferiti.toti cu propriile pareri,principii,idei etc.
nu putem fi cu totii de acord mereu!e normal sa ai o parere diferita si sa ti-o expui,ca doar e democratie!:P
INSA,un lucru esential este "cum" iti expui parerea.

si de-aici,se impart mai multe categorii de "exponenti".
cea mai enervanta categorie ii implica pe cei care se aprind atat de repede incat nici n-apuci sa termini fraza prin care ii contrazici!
"eu nu prea cred ca...."
"ceeeeeeeee?pai cum ca bla bla bbla "

li se inroseste fata,scot spume pe gura,ridica mainile in aer,vorbesc tare,trantesc obiectele pe masa!chiar daca ati renuntat la subiect,fie prin deviere fie pe principiul "cel mai intelept cedeaza",tot nu scapi!ei vor fi mereu in ceafa ta si-ti vor readuce subiectul fierbinte,pana cand le dai dreptate.si asa ajungi sa te autocenzurezi pentru a nu mai continua circul.


alta categorie ii cuprinde pe vesnicii stiutori!acestia sunt mai calmi decat explozivii de mai sus si mai politicosi,dar tot nu se lasa pana cand nu sunt siguri ca te-au convins.

poti sa fii tu sigur ca stii ce stii ca de fapt tu,de altfel nu stii nimmic,si nu stii asta.:))
de asta exista ei,preainteleptii si omnistiutorii care fac lumina in universul tau mic si intunecat!
exemplu:daca o frunza are culoarea brun-rosiatica si tu zici "e mai mult bruna",nooooope!u're wrong! ei iti vor raspunde prompt:"nu!e mai mult rosiatica!"
si daca renunti la subiect,mai tarziu ei isi vor gasi un aliat pe care il vor ademeni cu cvasi-intrebarea :"nu-i asa ca frunza aia e mai mult rosiatica?" al carei raspuns este "da" dupa care iti vor scoate ochii cu rabdare si cu ton calm:"vezi,ti-am zis eu ca e mai mult rosiatica!".si atunci dupa ce trece rasu' plansu' ii dai cezarului ce nu-i al lui si zici "da,asa e." iar el va dormi mai bine la noapte!


in a treia categorie se inghesuie "cei ce-au auzit".nu stim de unde,cand,de ce.ei au auzit si pe baza acestui argument greu de batut,restul argumentelor sunt de prisos.poti sa fi facut si un tratat pe o anume tema,daca au auzit ei ca nu e bine ,l-ai facut degeaba!:)

in concluzie,nu inteleg de ce trebuie sa tinem mortis sa ne convingem unii pe altii.fiecare cu parerea lui si gata!dar sa fie oare atat de simplu?nuuuuu pentru ca sunt orgolii multe si marunte implicate si fiecare vrea sa arate ce inteligent e el!

si de aceea dragii mosului/babei,nu e bine sa va bagati in discutii de acest tip.cu un "da" la inceput,se scurteaza vizibil problema!

yours,pisica sefa.
xoxo

2 comentarii:

Maya spunea...

Da cum draga sa ai o parere diferita? Nici sa nu indraznesti in fata acestor "guru of greatness"

pisica sefa spunea...

da,am ajuns si eu la concluzia asta inteleapta de-abia acum...trebuia sa-mi impartasesti secretul de mai demult!