miercuri, 2 septembrie 2009

"racism dresses our souls in black"

in timp ce faceam curat intr-un dulap,am gasit un caiet cu eseuri in engleza,din clasa a 10-a.
era un eseu despre rasism in care ziceam cu slove mari si negre asa:

" The racism dresses our souls in black,our light in darkness,and our water in poison."

si azi am aceeasi parere,numai ca mai saraca in metafore,dar mai puternica si mai hotarata.

rasismul chiar a otravit lumea.de sute de ani...mi se pare o prostie ca astazi,in anul 2009,dupa cate dovezi ale efectelor nocive ale rasismului avem,inca sa fim rasisti.sa ne amintim?

tot ce le-a ramas evreilor dupa "macel":pantofii.sunt si azi la Auschwitz dovedind nedreptatile trecutului.



si mi se pare si mai mare prostia mai ales atunci cand vine din partea unui tanar,care ar trebui sa gandeasca liber,si sa aiba orizonturi mult mai largi,avand in vedere ca nu are inca mintea incarcata cu episoade istorice neplacute,care sa-l faca sa fie rasist.parerea mea:

de-acasa se invata...
sau poate e un trend sa fii pro-hitler.o fi cool sa fii asa.cool si trist.


concluzia e simpla:nu e bine sa fii diferit.trebuie sa intri in turma si sa nu cumva sa indraznesti sa gandesti altfel sau sa fii altfel.pentru ca din nefericire,societatea nu iarta diferentele.
orientarea sexuala,religia,culoarea pielii..astea sunt motivele centrale sidaca nu's la fel ca restul lumii,trebuie sa ne rusinam cu ele.trebuie sa le ascundem.caci trebuie sa fim mereu LA FEL.

NU TREBUIE SA FIE ASA.

TREBUIE SA GANDIM LIBER.

si cu cat suntem mai multi,cu atat mai multe sanse sa schimbam ceva.


yours,
pisica sefa

10 comentarii:

livia spunea...

ioana..nu sunt rasista...but, my darling, nu vreau tigani in tara asta....lasa jeg in urma lor, incultura, traditii care contrazic pana si ideea ta de a gandi liber, sunt hoti, nenorociti..nu toti dar 90 %... si nationalista fiind. nu cred ca sunt rasista :P..ma certi?

pisica sefa spunea...

imi pare rau,darling dar esti rasista.nu sunt fan al tiganilor si sunt de acord ca fac lucruri rele si mai ne fac si de ras pe-afara.DAR hai sa nu trecem la gesturi extreme,ca nici un om nu merita omorat pentru atat.iar daca vorbim de incultura,stai linistita ca sunt O GRAMADA DE ROMANI, sau alte nationalitati prosti si si inculti de te crucesti!
la hotie,aceeasi regula.nu trebuie sa fii tigan ca sa fii hot.exista o groaza de hoti de ranguri mult mai mari carora nu li se zice nimic..
asa ca da,te cert:)
in schimb ma bucur sa aud ca esti nationalista.:)mi-am gasit pereche.:P

livia spunea...

mda..can't help it cu tiganii astia..sry :-s me...bad girl :((...

pisica sefa spunea...

ehhh,fiecare cu parerea lui..:) won't judge.:)

Anonim spunea...

No shit, Sherlock, racism is bad! Cu ocazia asta, omenirea ar vrea sa iti multumeasca pentru eforturile tale sistematice si neobosite de a concluziona ca rasismul e rau, copii! What are you, fucking 12? De cat timp coci articolutul asta siropos? Din clasa a 10-a de cand cu "eseul"? Ti-au dat macar premiu pentru compunere?

pisica sefa spunea...

@anonim :articolutul asta siropos a pornit de la faptul ca am cunoscut in ultimul timp destui oameni care cred ca hitler a facut o treaba exceptionala.si chiar se mandresc cu asta.daca ar putea ar omora si ei toti evreii,doar pentru ca "sunt peste tot" si"au functii mari" si "nu le marita".
si a mai fost inchegat si de vesnicii exterminatori de tigani si sustinatori ai americanilor sudisti care "au dreptate sa-i marginalizeze pe negrii.da-i dracu' de ciori!".
de-asta l-am scris.si daca ti se pare ca e pueril si sub nivelul tau cultural,poate asa o fi.dar nu te obliga nimeni sa intri si sa-l citesti.numai bine,;)

Anonim spunea...

iti dai seama ca din moment ce omul e suficient de ignorant si "slow" incat sa aiba convingeri din astea care in esenta sunt construite in nisip, o afirmatie gen "racism is bad" nu o sa schimbe absolut nimic. si gandeste-te ca la noi in tara, totul porneste de la invidie si de la eterna "capra a vecinului". nimic mai mult.

Maya spunea...

ca tot a vb aici curajosul "anonim" despre omul ignorant si slow...nu vad de ce racism is bad sau mai bine zis articolul asta al tau e vazut ca o campanie....e un articol pe blog..asta ca un rasp de-al meu la ce-a scris cel/cea care are tupeu sa comenteze doar pe ascuns.
anyway, am cun si eu multi oameni proracism, carora le-as propune o empatie, dar e prea mult pt ei totusi. pt ca suntem albi suntem superiori, pt ca avem bani suntem superiori si nu pt ca am fi facut ceva demn si concret pt umanitatea asta sau hai, macar pt comunitatea in care traim.

pisica sefa spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
pisica sefa spunea...

@anonim:poate ca"racism is bad" nu o sa schimbe intr-adevar,mai nimic,dar macar mi-am exprimat aici "furia" impotriva acestor oameni,care cum ai zis si tu au conceptii "construite in esenta din nisip".si ceea ce pune capac este ca isi imprastie "nisipul" peste tot,incercand parca sa "propovaduiasca" credinta asta absurda.

@ maya:da,din nefericire pielea alba inca isi are piedestalul.si nu cred ca va fi distrus prea curand.
cat despre domnul anonim sau doamna anonim,este binevenit/a oricand pe la noi cu pareri de bine sau de rau.inclin spre rau:))