miercuri, 21 ianuarie 2009

proasta crestere ne cam enerveaza

lapte cu cacao si cu biscuiti,paine cu unt si gem,ceai cu covrigi si miere..mmmmmm...toate au gustul copilariei:dulce.
pe vremea aia nu existau cerealele(sau poate existau dar nu la noi) sau nu stiu ce fulgi cu nu stiu ce fibre...
pe vremea aia nu exista counter strike sau wow sau alte jocuri fanteziste,si ne multumeam cu sotronul,elasticul,melcul,leapsa,pititea,coarda si alte chestii "soooooo not cool!"
era simplu si frumos.si eram fericiti.

acum,dom'le tre sa aiba copilu' laptop si celular la clasa a-2-a,sa nu cumva sa se rataceasca cand vine de la scoala!(asta daca s-a inbolnavit dadaca si nu-l poate insoti).iar laptopul e "ca sa stie dom'le de mic sa umble cu astea!".traducere:"ca sa ma laud eu ca ala micu' al meu,din clasa a-2a deja stie sa umble pe calculator!"..da..sa umble pe net,prin jocuri,pe site-uri xxx....e o mandrie!

olimpiade?pffff..ce vorbesti mah? vrei sa-i sara mintile prin cutia craniana de atata invatat?"eu nu vreau sa-mi exploatez copilul.cum?sa stie mai mult?nu-i trebuie lui asa ceva!"

printisorul sau printesica ia pranzul la mec sau comanda o pizza acasa.tocanita sau ciorba nu mai e in trend.

printisorul sau printesica se rostogoleste pe podeaua din careffour pentru nu stiu ce jucarie/joc..iar mami sare repede ca arsa,spre raft,smulge repede jocul si zboara pana la casa,ca sa se opreasca odorul din depresie.

in vizita,printisorul/printesica ii depaseste cu brio la prostii pe goe sau ionel popescu.(aia au ajuns variante preistorice,fata de ce se intampla azi).exemple:taie matura cu foarfeca in toata casa,arunca pamantul de la flori peste tot,se sclifoseste la mancare,scuipa in ea pentru a provoca scarba,obliga pe toata lumea sa se uite la ce emisiune vrea si mai mult ii obliga si la tacere,pentru a auzi el mai bine...
iar mamicuta si taticutul nu spun decat "mama/tata,nu-i frumos." si-si continua cafeaua/discutia/tigara/mancarea etc.

si cand ajung sa chiuleasca in masa,sa nu ia bacul/capacitatea,sa fure din casa,sa fuga de-acasa,sa umble aiurea noaptea in anturaje dubioase, mamicutza si tatiticutzul dau vina pe scoala,anturaj,societate,numai pe ei nu .

PROASTA EDUCATIE DAUNEAZA GRAV SANATATII!atat copilului cat si celor din jurul vostru,care trebuie sa va suporte plodul..aaah rodul iubirii..

ps.toate exemplele sunt cazuri REALE la care am asistat covarsita de uimire si nervi!

Niciun comentariu: