miercuri, 17 martie 2010

Robo-ant.

Musuroaie cu furnici peste tot.
Au multe furnicute instruite si supuse,puse pe treaba ca sa faca musuroiul mare,frumos si profitabil.Pentru ca musuroiul initial sa se extinda,sa se mareasca si sa faca si alte musuroaie la fel de pline de succes.Ca in final sa traim fericiti intr-un mare si prosper musuroi.
"Fericiti" este un termen relativ, caci furnicile teleghidate il rezuma la bunastarea musuroiului.
Toate furnicutele sunt la fel.La fel de harnice,aprige si recunoscatoare musuroiului ca le-a dat sansa de a fi fericite,contribuind la viitorul lui infloritor.
Fiecare dintre ele a crezut la inceput ca poate supravietui fara el,ca va putea face cumva sa fie altfel.Dar soarta tot acolo le-a dus si acum sunt fericite si incet incet incep sa convinga si alte insecte pierdute ca nu exista viata in afara prea maritului musuroi.Ca oricum ar face tot aia e destinatia de fapt.

Caci da,inca de la intrare sunt supuse unei injectari automate cu idei in care nu cred,dar care pana la urma ajung sa si le asimileze.Si sa le transmita mai departe,ca niste furnici ascultatoare ce sunt.

Un comentariu:

BPS spunea...

Faptul ca nu exista viata in afara musuroiului, este tot o idee insuflata de grup si in principal, de nesiguranta si frica de a afla pe cont propriu cum e sa traiesti in afara lui. Dar din cand in cand, o furnicuta isi face curaj si pleaca pentru a descoperii o noua viata si se intoarce pentru a impartasii tot ce a invatat in "exil" si celorlalte furnicute. Asa viata in musuroi si el in sine se schimba si evolueaza incet, incet catre un musuroi un pic mai bun. Furnicutele curajoase sunt putine si rare, dar intotdeauna va exista o furnicuta curajoasa care sa le inspire pe toate celelalte.